headerafbeelding_mensen_260

De droom van elke retailer: een hogere conversie. Met Retail Intelligence maken wij ‘m waar!

Een hogere conversie is de droom van elke marketeer en retail-ondernemer. Voor online shops zijn hiervoor tal van slimme tools en technologieën beschikbaar. Met Poseidon Retail Intelligence maken wij deze droom ook voor fysieke verkooppunten waar! Poseidon Retail Intelligence is een innovatieve combinatie van hard- en software, die u helpt het gedrag van uw klanten beter te begrijpen. Met deze inzichten kunt u een hogere conversie in uw winkels realiseren. Maar Poseidon Retail Intelligence heeft nog veel meer in petto!

retailintelligence260_minderwaas_lc-gj

De nieuwe realiteit in retail

De nieuwe realiteit in retail is niet altijd een rooskleurig verhaal. De online omzet groeit nog altijd flink door ten koste van onsite, en gaat op termijn naar verwachting 30% van de totale omzet vertegenwoordigen*. Meer dan ooit is er een focus op prijs. In combinatie met de ongekende transparantie en het gigantische tweedehands aanbod op internet, is het leed nog niet geleden voor de onsite retail in de Benelux.

* Bron: ABN Amro Insights Visie op Online retail, Update 2014

Maak onsite het verschil

Het is echter niet alleen kommer en kwel. Er zijn volop voorbeelden van retailers, die wél succesvol zijn. Vaak spelers die hun online activiteiten op een slimme manier combineren met hun fysieke verkooppunten. Maar wij zijn ervan overtuigd dat retailers ook onsite het verschil kunnen maken. Door innovatie technologie in te zetten en de voordelen van online ook onsite te ontsluiten. Denk bijvoorbeeld aan het meten van klantgedrag, product- en merkvoorkeur, presentatie en marketing. Maakt u kennis met Poseidon Retail Intelligence!

Een intelligente combinatie van geavanceerde technologie

Poseidon Retail Intelligence is een slimme combinatie van hard- en software, die u nauwkeurige real-time inzichten levert in de activiteiten van uw klanten in uw winkel. Door deze data te combineren met externe input, ontstaat er waardevolle informatie, die u helpt om betere beslissingen te nemen. Door synergie te creëren zijn wij in staat kostenefficiënte oplossingen te leveren, waarmee u direct aan de slag kunt.

Verbeter uw business performance

Het concept en de technologie achter Poseidon Retail Intelligence wordt door toonaangevende bedrijven gebruikt op duizenden locaties in meer dan 40 landen ter wereld. Slimme combinaties van geavanceerde sensoren, intelligente hardware en software, analyse- en rapportage-oplossingen helpen u om uw business performance te verbeteren. Met als resultaat: een hoger rendement op infrastructuur, menselijk kapitaal en marketinginvesteringen. En natuurlijk: een hogere conversie!

11Redenen om te kiezen voor Poseidon Retail Intelligence

1      PRI levert handvatten om conversieratio’s te verhogen

Poseidon Retail Intelligence helpt u om meer winkelbezoekers een aankoop te laten doen en de omzet per klant verder te verhogen.

Door het aantal bezoekers van een winkel nauwkeurig in kaart te brengen, kwantificeert u het ware omzetpotentieel. Met het meten van verkoopcijfers alleen legt u immers niet het echte potentieel bloot. POS-cijfers geven verkoopinformatie, maar het is natuurlijk ook interessant om te weten hoeveel mensen niks kochten. De echte performance wordt duidelijk door te meten welk percentage van de winkelbezoekers één of meerdere aankopen doen en hoeveel zij gemiddeld besteden.

Verbeter de performance van uw organisatie

Poseidon Retail Intelligence combineert een scala aan innovatieve oplossingen voor onder meer het tellen van mensen, analyse van de bezettingsgraad en de tijd dat klanten stilstaan bij en aandacht hebben voor producten. Met een gebruiksvriendelijke rapportagetool voorzien wij u van waardevolle fact-based data, die u kan helpen om weloverwogen beslissingen te nemen om de performance van uw organisatie te verbeteren.

2      Poseidon Retail Intelligence maakt uw winkelpubliek inzichtelijk

Poseidon Retail Intelligence registreert feilloos het aantal voorbijgangers en bezoekers van uw winkel en maakt een indeling op basis van geslacht en leeftijdscategorie.

Hoeveel aantrekkingskracht heeft u winkel op voorbijgangers? Zijn uw etalages aantrekkelijk genoeg? Hoeveel procent van de voorbijgangers komt uw winkel binnen? En hoe zien die cijfers er op andere locaties of dagen uit? Poseidon Retail Intelligence telt het totaal aantal voorbijgangers, telt hoeveel van hen uw winkel daadwerkelijk binnen gaan en hoeveel van hen uiteindelijk met één of meerdere aankopen de winkel weer verlaten.

Verzamel waarheidsgetrouwe demografische informatie

Deze people counting information kunt u gebruiken om betere beslissingen te nemen over toekomstige locaties en voor de ontwikkeling van locatie-specifieke marketingactiviteiten. Daarnaast kunt u waarheidsgetrouwe demografische informatie verzamelen over de klanten van verschillende vestigingen. Desgewenst kunnen kinderen uit de tellingen gefilterd worden.

3      Poseidon Retail Intelligence maakt het winkelgedrag van uw klanten inzichtelijk

 

Poseidon Retail Intelligence laat u zien welke winkelroute uw klanten afleggen en wat de hot & cold spots zijn op afdeling-, schap-, merk- of zelfs productniveau.

Met Poseidon Retail Intelligence kunt u met geavanceerde videotechnologie op nauwkeurige wijze in kaart brengen welke route de bezoekers van uw winkel bij voorkeur afleggen. Zo wordt ook duidelijk welke gebieden hot & cold zijn. U kunt zien welke gebieden het meest frequent worden bezocht, welke producten de meeste aandacht trekken en of daar aankopen uit voortvloeien.

Meet de invloed van veranderingen

Ook kunt u direct de impact meten van aanpassingen in het assortiment, de routing of de layout van uw winkel. Het zelfde geldt natuurlijk voor de invloed van instore advertising en POS-materiaal op de omzet van producten of productcategorieën. Ook is het eenvoudig om de tijd te meten die klanten besteden aan verschillende producten.

Bind klanten met het Poseidon loyaliteitssysteem

Met het Poseidon loyaliteitssysteem kunnen uw klanten eenvoudig via hun smartphone sparen, acties verzilveren en cadeaukaarten gebruiken. Het systeem voeren wij uit in uw huisstijl en is zeer laagdrempelig; geen extra pasjes, geen app en heel eenvoudig aanmelden. Het mooie is dat u écht contact met klanten legt via gerichte e-mail en SMS-acties. Maar ook door vouchers op het vergrendelingscherm van de smartphone van uw klanten te laten verschijnen, zodra ze in de directe omgeving van uw winkel zijn.

4      Poseidon Retail Intelligence maakt instore marketingactiviteiten meetbaar

Poseidon Retail Intelligence laat met cijfers en feiten zien hoe succesvol uw investeringen in instore promoties zijn.

Er zijn tal van factoren die onmiddellijk van invloed zijn op de impact van het succes van uw winkel. Denk aan etalages, routing, productpresentaties, displays, promoties en winkelmedewerkers. Volgens de algemene opinie wordt 70% van alle aankoopbeslissingen genomen in de winkel, op circa één meter van het schap. Hoe dat in uw winkel werkt, kunt u met Poseidon Retail Intelligence nauwkeurig meten.

Meet 24/7/365 de productinteractie

Met Poseidon Retail Intelligence kunt 24/7/365 de productinteractie met winkelbezoekers meten. Dit geeft u een waardevol inzicht in welke producten kopers aantrekken en welke juist niet of minder. Deze informatie wordt nóg interessanter als u deze koppelt aan de informatie over uw instore promoties.

5      Poseidon Retail Intelligence geeft u een waardevolle onderhandelingspositie naar leveranciers

Poseidon Retail Intelligence geeft u keiharde cijfers over de beste shop- en schapposities zodat u sterk staat in onderhandelingen met leveranciers.

Uw leveranciers willen allemaal hun producten op de meest kansrijke plaatsen in uw winkel hebben. Op de drukst bezochte afdeling. In het allerbeste schap. En op de beste positie, het liefst op ooghoogte. Voor deze succes gegarandeerde posities zijn leveranciers bereid (fors) meer te betalen. Maar hoe toont u onomstotelijk aan wat in uw winkel de beste posities zijn?

Krijg keiharde en objectieve schap- en positiecijfers

Met Poseidon Retail Intelligence krijgt u de beschikking over keiharde en objectieve cijfers over de beste posities in uw winkel. Cijfers en feiten waarmee u bestaande en nieuwe leveranciers kunt overtuigen van de toegevoegde waarde van de meest kansrijke shop- en schapposities in uw winkel.

6      Poseidon Retail Intelligence is eenvoudig te integreren met andere informatiebronnen

Poseidon Retail Intelligence is ontwikkeld op basis van open software en laat zich eenvoudig integreren met andere (externe) systemen t.b.v. dataverrijking.

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen over de bezoekers van uw winkel en hun aankopen, laat Poseidon Retail Intelligence zich eenvoudig integreren met uw huidige kassa-, POS- en klantsystemen. Zo wordt het mogelijk om aantallen bezoekers af te kunnen zetten tegen omzet- en afzetcijfers en tijdsperiodes en krijgt u waardevolle stuurinformatie.

Meet ook externe invloeden

Om de combinatie te kunnen maken met externe invloeden, kunt u Poseidon Retail Intelligence ook integreren met systemen van externe dataleveranciers. Zo maakt u onder meer de invloed inzichtelijk van de actuele weersituatie, acties van concurrenten en prijs- en assortimentsaanpassingen van concurrenten. Denk ook aan zaken als WiFi-tracking en Ibeacons.

7      Poseidon Retail Intelligence software is volledig webbased en draait op alle (mobiele) devices

Poseidon Retail Intelligence is een webbased oplossing en draait op alle gangbare platforms en devices als pc’s, laptops, tablets en smartphones.

Poseidon Retail Intelligence is een slimme combinatie van hard- en software, die u nauwkeurige real-time inzichten levert in de activiteiten van uw klanten in uw winkel. Er zijn talloze combinaties mogelijk van geavanceerde sensoren, intelligente hardware en software, analyse- en rapportage-oplossingen. Op basis van real-time tellingen en signaleringen ontvangt u waardevolle inzichten, helder, begrijpelijk en samenhangend gepresenteerd op uw beeldscherm.

365 dagen per jaar 24/7 beschikbaar

De software van Poseidon Retail Intelligence is webbased en draait op alle gangbare platforms en devices als pc’s, laptops, tablets en smartphones. De software is 365 dagen per jaar 24/7 beschikbaar.

8      Poseidon Retail Intelligence wordt gebruikt door toonaangevende retail-merken wereldwijd

Poseidon Retail Intelligence wordt wereldwijd gebruikt door toonaangevende retail-merken.

Het concept en de technologie achter Poseidon Retail Intelligence wordt gebruikt op duizenden locaties in meer dan 40 landen ter wereld. Op dit moment worden er jaarlijks meer dan 2 miljard shoppers mee geanalyseerd. Tot de gebruikers horen 150 toonaangevende internationale winkelketens en winkelcentra. Als u kiest voor Poseidon Retail Intelligence, bevindt u zich dus in goed gezelschap!

9      Poseidon Retail Intelligence helpt u bij de optimale inzet van personeel

Poseidon Retail Intelligence verschaft real-time inzicht in bezoekersaantallen, waardoor u snel en efficiënt meer of minder medewerkers kunt inzetten.

Met een snellere check-out en een optimale beschikbaarheid van medewerkers kunt u betere service aan uw klanten verlenen en uw omzet verhogen. Met Poseidon Retail Intelligence kunt u zonder extra mankracht de inzet van personeel bij de kassa’s en in uw winkel optimaliseren. Poseidon Retail Intelligence geeft u zekerheid over wanneer er meer of minder kassa- en winkelpersoneel beschikbaar moet zijn, gebaseerd op harde real-time cijfers.

Zorg voor een optimaal serviceniveau

Afhankelijk van locaties en keuzes garandeert Poseidon Retail Intelligence tot 99% betrouwbaarheid als het gaat om het tellen van winkelbezoekers. Met deze informatie kunt u patronen zichtbaar maken, die u helpen om een optimale bezetting te realiseren. Zo zorgt u altijd voor het juiste serviceniveau in uw winkel en voorkomt u dat klanten weglopen omdat er geen of onvoldoende personeel beschikbaar is.

10      Poseidon Retail Intelligence-output is eenvoudig te exporteren naar andere systemen

Alle data is op eenvoudige wijze te exporteren en te gebruiken in uw ERP-pakket of in andere externe systemen.

Poseidon Retail Intelligence levert u een ongekende en continue stroom aan waardevolle data op het gebied van onder meer winkelvoorbijgangers, winkelbezoekers, routing, hot & cold spots, aankopen, conversies etc. Informatie die zichtbaar wordt gemaakt in een overzichtelijk dashboard op uw beeldscherm. Hier kunt u real-time alle belangrijke parameters monitoren.

Benut bestaande systemen nog effectiever

Alle data wordt zorgvuldig opgeslagen en is eenvoudig te exporteren naar verschillende formaten, zodat u deze kunt gebruiken in uw bestaande ERP-pakket of andere externe bedrijfsapplicaties. Met de door Poseidon Retail Intelligence geleverde data kunt u bestaande bedrijfsapplicaties nog effectiever benutten.

11      Poseidon Retail Intelligence is ontwikkeld door een gerenommeerde speler

Poseidon Retail Intelligence brengt een aantal innovatieve en bewezen oplossingen van Poseidon bij elkaar.

Als u kiest voor Poseidon Retail Intelligence, kiest u voor de degelijke organisatie van Poseidon uit Breda. Poseidon bestaat sinds 1999 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en levering van systemen voor onder meer de branches Petrol, Retail, Carwash en Logistiek. Meer dan duizend organisaties maken gebruik van onze oplossingen.

Een Securitas onderneming

Het ontwikkelen en integreren van gebruiksvriendelijke software is onze belangrijkste activiteit. Daarbij staan kwaliteit, service en innovatie centraal. Met Poseidon bent u dan ook altijd verzekerd van de meest moderne en doorontwikkelde oplossingen. Goed om te weten: Poseidon maakt deel uit van de Securitas Group, een Zweedse beveiligingsorganisatie en een van de grootste bedrijven ter wereld op dit gebied.

Meer weten over Poseidon Retail Intelligence?

De mogelijkheden van Poseidon Retail Intelligence zijn enorm en gaan voor een revolutie zorgen in het retail-landschap in de Benelux. Wilt u voorop lopen en uw conversie verhogen, neem dan contact op voor een glasheldere presentatie!

Share This