Meer snelheid, efficiency en controle in uw logistieke proces.
Met Poseidon Logistics Intelligence is het mogelijk!

Als er één sector is waar ‘tijd is geld’ leeft, dan is het transport & logistiek. Logistieke centra hebben meer dan ooit behoefte aan innovatieve en betrouwbare oplossingen, die zorgen voor optimalisatie van hun primaire processen. Daarnaast is veiligheid binnen en rondom bedrijven steeds belangrijker. Poseidon Logistics Intelligence is een geavanceerd en toekomstvast systeem om het aan- en afmeldproces van voertuigen te automatiseren en het logistieke proces te optimaliseren.

Alles draait om tijd, snelheid, controle en inzicht

De transport- en logistieksector is continu in beweging. De economie draait goed, de export groeit en de rol van Nederland als ‘Gateway to Europe’ krijgt elk jaar meer inhoud. Ondernemers in de transport & logistiek profiteren daar in belangrijke mate van mee. Tegelijk neemt de concurrentie toe en staan de tarieven onder druk. Extra efficiency is dus pure noodzaak.

Technologie maakt het verschil

Er liggen veel kansen voor ondernemers in de transport & logistiek. Die zijn met innovatieve technologie relatief eenvoudig te verzilveren. Door te automatiseren, data te vergaren, op te slaan en real-time te verwerken. En door met deze data te anticiperen op de alledaagse praktijk, is het mogelijk om het logistieke proces beter te controleren en efficiencyslagen te maken. Maakt u kennis met Poseidon Logistics Intelligence!

Een intelligente, toekomstvaste combinatie van geavanceerde technologie

Poseidon Logistics Intelligence is een slimme en toekomstvaste combinatie van hard- en software. Hiermee automatiseert u het aan- en afmeldproces van voertuigen en stroomlijnt u het logistieke proces veilig en efficiënt. Het basisconcept en de technologie achter onze oplossing bewijst zich al jaren bij toonaangevende bedrijven.

Kentekenherkenning met touchscreen aanmeldmonitor

De basis van onze oplossing is kentekenherkenning in combinatie met slimme software. Het camerasysteem leest het kenteken van arriverende en vertrekkende voertuigen en koppelt deze aan een database. Als het kenteken bekend is ziet de chauffeur visuele instructies in zijn eigen taal; o.a. veiligheidsvoorschriften, routing en informatie over het laad- of losdock. Is het kenteken niet bekend, dan volgt informatie over de aanmeldprocedure op de touchscreen monitor. Na aanmelding volgen (desgewenst) de veiligheidsvoorschriften. Vervolgens kunnen de logistiek medewerkers worden aangestuurd en ziet de chauffeur naar welk dock of gebied hij moet rijden. Op een dashboard met grafische weergave van het dockplan is continu in real-time de actuele dock-bezetting te monitoren.

Voorkom onnodige wachttijddeclaraties

Bij het lezen van het kenteken, krijgt elke voertuig automatisch een ‘timestamp’ mee van bijv. 90 minuten. Binnen deze tijd opent de slagboom of het schuifhek automatisch bij de uitrit. Als de chauffeur langer op het terrein verblijft, moet hij zich verantwoorden. Dit om declaraties van wachttijden te voorkomen. Alle in- en uitrijdtijden worden automatisch gekoppeld aan het kenteken en opgeslagen. Het systeem kan gekoppeld worden uw Warehouse Management Systeem of ERP-systeem.

Het proces in beeld

Het kenteken wordt vooraf aangemeld

Een lading kan vooraf online worden aangemeld.

Inchecken

De chauffeur arriveert

Het beeldscherm bij de slagboom toont een welkomstboodschap. De chauffeur kiest zijn taal en ziet de veiligheidsinstructies in zijn eigen taal in tekst of film.

Het kenteken wordt automatisch gelezen

Als het kenteken vooraf is aangemeld, ontvangt de chauffeur onmiddellijk instructies over zijn dock(groep). Het voertuig krijgt een ‘timestamp’ mee.

De chauffeur is te vroeg of te laat

Is er geen dock beschikbaar, dan krijgt de chauffeur via het scherm instructies over de wachtplaats. Is er een dock beschikbaar, dan kan via drag & drop eenvoudig een dock(groep) worden toegewezen.

Het voertuig is niet aangemeld of niet bekend

De chauffeur krijgt via het scherm instructies waar hij zich moet melden. Hier kan hij zich via een terminal aanmelden en alle informatie invullen. Daarna krijgt hij alsnog een dock(groep) toegewezen.

Uitchecken

De chauffeur is op tijd

Na het laden/lossen arriveert het voertuig binnen de ‘timestamp’ bij de slagboom. De chauffeur ziet een afscheidsboodschap en de slagboom opent automatisch.

De chauffeur is te laat

Arriveert het voertuig buiten de ‘timestamp’, dan volgt op het scherm een keuzemenu met redenen in de taal van de chauffeur. Hij kiest en bevestigt een reden, ziet een afscheidsboodschap en kan vertrekken.

Redenen om te kiezen voor Poseidon Logistics Intelligence

1      Poseidon Logistics Intelligence automatiseert het aan- en afmeldproces

 

Poseidon Logistics Intelligence maakt direct duidelijk wat er waar moet gebeuren en stuurt acties geautomatiseerd aan.

Tijd is geld, elke ondernemer in transport & logistiek beaamt dat. Hoe sneller het logistieke proces afgehandeld wordt, hoe efficiënter u werkt. Door het aan- en afmeldproces vergaand te automatiseren, zet u vaart achter het logistieke proces. Het systeem leest automatisch kentekens en informeert alle betrokkenen automatisch op een vooraf ingestelde wijze.

Minder wachttijden

Met Poseidon Logistics Intelligence kan elke (bekende) chauffeur zonder fysieke tussenkomst naar de toegewezen dock(groep) rijden. Omdat de logistiek medewerkers al zijn geïnformeerd, kan het laden of lossen direct beginnen. Dat verkort wachttijden voor chauffeurs.

 

2      Met Poseidon Logistics Intelligence heeft u controle op de aanwezigheidsduur

Poseidon Logistics Intelligence geeft elk voertuig automatisch een ‘timestamp’ mee om onterechte declaraties van wachttijden en discussies te voorkomen.

Declaraties van wachttijden kosten bedrijven handenvol geld. Als ze terecht zijn, maakt niemand er een probleem van. Maar het betalen van onterechte of onnodige declaraties is veel ondernemers een doorn in het oog. Door chauffeurs bij aankomst automatisch een ‘timestamp’ mee te geven, blijft u in control. De chauffeur moet zich bij overschrijding van zijn timestamp verantwoorden.

3      Poseidon Logistics Intelligence helpt u personeel en docks efficiënt te benutten

Poseidon Logistics Intelligence zorgt voor inzicht, overzicht en tijdige berichtgeving. Zo kan uw personeel precies op tijd ingezet worden.

Zodra een chauffeur incheckt, ziet hij bij welk dock hij wordt verwacht. Intussen is de logistiek manager geïnformeerd, die op zijn beurt medewerkers instrueert. Dankzij het vergaande automatiseringsproces kunt u uw medewerkers efficiënt inzetten. Hetzelfde geldt voor de docks; door het complete en real-time overzicht kunt u ze steeds efficiënt gebruiken.

4      Koppeling aan uw WMS/ERP-systeem voor een optimale doorstroming en bezettingsgraad

Alle aankomst- en vertrektijden van chauffeurs worden nauwkeurig opgeslagen.

Met Poseidon Logistics Intelligence maakt u een einde aan discussies over cijfers, tijden en historische gegevens. Doordat alle activiteiten nauwkeurig worden gemonitord en zorgvuldig opgeslagen, bouwt u een schat aan waardevolle informatie op. Informatie die snel en eenvoudig is te raadplegen en kan worden gebruikt om rapportages te maken. Exporteer en gebruik deze informatie ook voor alle denkbare business intelligence doeleinden. Uiteraard is Poseidon Logistics Intelligence te koppelen aan uw Warehouse Management Systeem of ERP-systeem.

5      Poseidon Logistics Intelligence verhoogt de veiligheid op uw terrein

Poseidon Logistics Intelligence is eenvoudig uit te breiden, waardoor het ook ingezet kan worden voor Safety & Security-doeleinden.

Distributiecentra liggen meestal afgelegen en zijn daardoor kwetsbaar als het gaat om inbraken. Met Poseidon Logistics Intelligence maakt u de bezoeken van externe voertuigen inzichtelijk. Bovendien is het systeem met diverse geïntegreerde onderdelen uit te breiden met het oog op Safety & Security-doeleinden. Denk aan de bewaking van attractieve goederen, geautomatiseerde en actieve monitoring (24/7 door een (video)meldkamer). Maar ook aan de vroegst mogelijke detectie en de mogelijkheid om live mee te kijken tijdens calamiteiten.

Voorkom of beperk inbraak- en vervolgschade

De vroegst mogelijk manier van detectie, actief en real-time, kan inbraakschade en vervolgschade voorkomen. Poseidon brengt de route van inbrekers in beeld en optimaliseert de snelheid van de alarmafhandeling. Dat vergroot de pakkans aantoonbaar. De betrouwbaarheid van uw security software is daarbij van groot belang. Om ongewenste meldingen te voorkomen, maakt onze software onderscheid tussen voertuigen en personen in een vooraf bepaald risicogebied. Hierdoor wordt er alleen op basis van een geverifieerd alarm actie ondernomen door de (video)meldkamer.

6      Poseidon Logistics Intelligence zorgt voor een internationale ontvangst

Via kentekenherkenning en een interactief informatiedisplay informeert Poseidon Logistics Intelligence elke chauffeur in z’n eigen taal.

Communiceren gaat het beste in de taal van de chauffeur. Poseidon Logistics Intelligence is daarom meertalig uitgevoerd. Op basis van kentekenherkenning wordt een voorkeurstaal gebruikt voor de welkomstboodschap op het scherm. Indien gewenst kan de chauffeur gedurende het gehele proces van voorkeurstaal wisselen. Ook de veiligheidsinstructies, routeinformatie en de redenen voor het overtreden van de ‘timestamp’ worden in de eigen taal getoond.

7      Poseidon Logistics Intelligence biedt ook schaderegistratie

Middels specifieke cameratechnieken biedt Poseidon Logistics Intelligence schaderegistratie, voor zowel de voertuigen als uw terrein.

Schade rijden is een vervelende zaak, die veel tijd en kosten met zich meebrengt. Vooral wanneer de schade niet gemeld wordt of als er discussies ontstaan over de schuldvraag. Poseidon Logistics Intelligence voorziet in specifieke cameratechnieken, die de route van alle binnenkomende en vertrekkende voertuigen in beeld brengt en vastlegt. Deze beelden zijn van grote waarde bij het achterhalen van schadeveroorzakers en het bepalen van de schuldvraag.

8      Poseidon Logistics Intelligence geeft een actueel overzicht van uw docks

Houd eenvoudig continu op afstand de actuele situatie op uw bedrijfsterrein in de gaten.

Via een grafische weergave op het dashboard van Poseidon Logistics Intelligence heeft u steeds zicht op de actuele situatie van uw bedrijfsterrein. Rode en groene stippen geven de beschikbaarheid van docks aan. Zodra er een dock beschikbaar komt, is dit onmiddellijk zichtbaar op de overzichtskaart en kan de dock worden toegewezen aan het volgende voertuig. Ook is het mogelijk om een tweede voertuig in de wachtrij te zetten.

9      Poseidon Logistics Intelligence voldoet aan alle relevante regelgevingen en certificeringen

Met Poseidon Logistics Intelligence speelt u op zeker en kiest u voor duurzaam.

Als het gaat om meer efficiency, snelheid, controle en veiligheid van uw logistieke processen, wilt u natuurlijk op zeker spelen. Dat doet u met Poseidon Logistics Intelligence. Onze organisatie, producten en oplossingen voldoen aan alle benodigde certificeringen en regelgevingen. Wij hebben veel kennis van en ervaring met onder meer AEO, TAPA, BORG en ISPS.

BREEAM-NL

BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Ook hierin zijn wij goed thuis. We helpen u graag om met de inzet van Poseidon Logistics Intelligence de duurzaamheidsprestatie van uw gebouwen te verhogen en de operationele kosten te verlagen.

10      Poseidon Logistics Intelligence is modulair opgebouwd en specifiek in te richten voor uw bedrijfsproces

Met Poseidon Logistics Intelligence beschikt u over een gestandaardiseerd basissysteem, dat u naar wens kunt uitbreiden.

Poseidon Logistics Intelligence bestaat uit een gestandaardiseerd basissysteem, dat u naar wens kunt uitbreiden met de beschikbare modules. Uitbreiden kan op elk gewenst moment in de toekomst. Daarmee beschikt u over een schaalbare en toekomstvaste oplossing. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat de oplossing eenvoudig is te integreren met uw huidige hardware, software en systemen.

Afgestemd op uw bedrijfsproces

De basisfunctionaliteit van Poseidon Logistics Intelligence is voor alle gebruikers gelijk. Toch kan het systeem eenvoudig afgestemd worden op uw specifieke omstandigheden en processen. Denk hierbij o.a. aan de plattegronden van uw bedrijfsterrein, veiligheidsinstructies en het door u gebruikte aan- en afmeldproces van voertuigen.

11      Poseidon Logistics Intelligence biedt dashboardfuncties en tools voor managementinformatie

Met Poseidon Logistics Intelligence stroomlijnt en automatiseert u het aan- en afmeldproces en genereert u eenvoudig waardevolle managementinformatie.

Als u gebruik maakt van Poseidon Logistics Intelligence, helpen wij u het aan- en afmeldproces van voertuigen te automatiseren en te stroomlijnen. Als het systeem eenmaal operationeel is, kunt u via een dashboard processen monitoren en aansturen. Tegelijk wordt een schat aan data verzameld, die u als managementinformatie kunt ontsluiten en gebruiken voor business intelligence doeleinden.

12      Poseidon Logistics Intelligence is ontwikkeld door een gerenommeerde speler

Poseidon Logistics Intelligence brengt een aantal innovatieve en bewezen oplossingen van Poseidon bij elkaar.

Als u kiest voor Poseidon Logistics Intelligence, kiest u voor de degelijke organisatie van Poseidon uit Breda. Poseidon bestaat sinds 1999 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en levering van systemen voor onder meer de branches Petrol, Retail, Industrie, Carwash en Logistiek. Meer dan duizend organisaties maken gebruik van onze oplossingen.

Een Securitas onderneming

Het ontwikkelen en integreren van gebruiksvriendelijke software is onze belangrijkste activiteit. Daarbij staan kwaliteit, service en innovatie centraal. Met Poseidon Logistics Intelligence bent u dan ook altijd verzekerd van de meest moderne en doorontwikkelde oplossingen. Goed om te weten: Poseidon maakt deel uit van de Securitas Group, een Zweedse beveiligingsorganisatie en een van de grootste bedrijven ter wereld op dit gebied.

Meer weten over Poseidon Logistics Intelligence?

De mogelijkheden van Poseidon Logistics Intelligence zijn enorm. Wilt u uw logistieke proces op een slimme manier optimaliseren, neem dan contact op voor een glasheldere presentatie!

 

Share This