Meer snelheid, efficiency en controle in uw logistieke proces.
Met Poseidon Logistics Intelligence is het mogelijk!

Als er één sector is waar ‘tijd is geld’ leeft, dan is het transport & logistiek. Logistieke centra hebben meer dan ooit behoefte aan innovatieve en betrouwbare oplossingen, die zorgen voor optimalisatie van hun primaire processen. Daarnaast is veiligheid binnen en rondom bedrijven steeds belangrijker. Poseidon Logistics Intelligence is een geavanceerd en toekomstvast systeem om het aan- en afmeldproces van voertuigen te automatiseren en het logistieke proces te optimaliseren.

Alles draait om tijd, snelheid, controle en inzicht

De transport- en logistieksector is continu in beweging. De economie draait goed, de export groeit en de rol van Nederland als ‘Gateway to Europe’ krijgt elk jaar meer inhoud. Ondernemers in de transport & logistiek profiteren daar in belangrijke mate van mee. Tegelijk neemt de concurrentie toe en staan de tarieven onder druk. Extra efficiency is dus pure noodzaak.

Technologie maakt het verschil

Er liggen veel kansen voor ondernemers in de transport & logistiek. Die zijn met innovatieve technologie relatief eenvoudig te verzilveren. Door te automatiseren, data te vergaren, op te slaan en real-time te verwerken. En door met deze data te anticiperen op de alledaagse praktijk, is het mogelijk om het logistieke proces beter te controleren en efficiencyslagen te maken. Maakt u kennis met Poseidon Logistics Intelligence!

Een intelligente, toekomstvaste combinatie van geavanceerde technologie

Poseidon Logistics Intelligence is een slimme en toekomstvaste combinatie van hard- en software. Hiermee automatiseert u het aan- en afmeldproces van voertuigen en stroomlijnt u het logistieke proces veilig en efficiënt. Het basisconcept en de technologie erachter bewijzen zich al jaren bij toonaangevende bedrijven.

Kentekenherkenning, QR-code of vrachtnummer met touchscreen aanmeldmonitor

Poseidon Logistics Intelligence is multifunctioneel toepasbaar i.c.m. intelligente software. Na het lezen van bijvoorbeeld een kenteken, het scannen van een QR-code of het intoetsen van een vrachtnummer wordt er automatisch een procedure opgestart. Indien het voertuig, QR-code of vrachtnummer bekend is in de database, krijgt de chauffeur visuele instructies in zijn of haar eigen taal. Deze kan (vooraf) worden toegewezen aan een ontvangst, een herkenning van de landcode van het voertuig of handmatig worden ingetoetst op de zuil. Tevens worden de geldende veiligheidsprocedures getoond, evenals route-informatie en een verwijzing naar het desbetreffende docknummer waar de chauffeur kan laden of lossen.

Als er geen gegevens beschikbaar zijn van het transport, kan de chauffeur zich aanmelden op de touchscreen monitor. Naar wens verschijnt er automatisch een pop-up bij de verantwoordelijke medewerker van uw bedrijf of wordt er automatisch alsnog een dock toegewezen aan de chauffeur. De logistiek medewerkers van uw bedrijf worden middels een monitor real-time geïnformeerd over de aanwezige voertuigen op het terrein, het voertuig, naam en landcode van de chauffeur. Als het voertuig het terrein verlaat, zal het real-time worden ‘uitgeboekt’ en behoudt u optimale controle van de aanwezigheid op uw terrein.

Multifunctioneel inzetbaar

Ieder bedrijf is anders en werkt op een andere manier. Poseidon Logistics Intelligence is zodanig ontworpen, dat u het kunt gebruiken zoals u het wilt. U kunt het aan- en afmeldproces inrichten en automatiseren op de manier zoals u het wenst. Naast de uitgebreide standaard modules is het uiteraard ook mogelijk om eventuele specifieke wensen en eisen toe te voegen aan de software.

Veiligheid en besparing

Ieder bedrijfsterrein kent eigen regels waaraan medewerkers en bezoekers zich moeten houden. Denk aan het dragen van een veiligheidshesje en veiligheidsschoenen. Bij het aanmelden op de zuil ziet de chauffeur de veiligheidsinstructies in zijn eigen taal. Na het accepteren van deze veiligheidsregels op de monitor, wordt dit opgeslagen bij de desbetreffende chauffeur. Zo kan deze achteraf niet zeggen dat de veiligheids-regels onbekend waren.

Door veel transportbedrijven wordt wachtgeld in rekening gebracht als het voertuig niet snel genoeg wordt geladen of gelost. Tijdens het aanmelden geeft het systeem het voertuig een zgn. ‘timestamp’ mee met een vooraf vastgestelde tijd. Komt het voertuig binnen de ingestelde tijd bij de uitgang, dan opent de slagboom automatisch. Meldt het voertuig zich buiten de tijd, dan moet de chauffeur zich op het scherm verantwoorden. Daarna opent de slagboom. Zo behoudt u de controle op uw terrein en is er een onder-bouwing van eventuele wachttijddeclaratie beschikbaar, waarop u kunt managen.

Het proces in beeld

Het transport wordt aangemeld

Dit kan middels een online portal of vanuit een database, waarna (indien wenselijk) specifieke gegevens kunnen worden toegevoegd.

 

Inchecken

De touchscreen monitor toont een welkomstboodschap

Door herkenning van het kenteken, QR-code of het vrachtbriefnummer wordt de chauffeur (in eigen taal) geïnformeerd over het vervolg van de procedure.

Veiligheidsinstructie

De chauffeur krijgt veiligheidsinstructies in de eigen taal middels een tekst of veiligheidsfilm. Ter bevestiging wordt deze geaccordeerd op de touchscreen monitor.

Verwijzing

Als het transport is aangemeld, wordt er een routebeschrijving en/of docknummer getoond waar de chauffeur het voertuig kan docken.

Is er geen dock beschikbaar, dan kan het voertuig worden doorverwezen naar een opstelplaats waarna het alsnog kan worden opgeroepen als er een dock vrij is.

Middels de drag & drop functie in het beheerscherm van de operator kan ook handmatig worden geselecteerd waar het transport zich moet melden.

Het voertuig is niet aangemeld of niet bekend

Is het transport niet aangemeld of onbekend, dan is het mogelijk om op de zuil deze alsnog aan te melden. Hierna verschijnt bij de operator een pop-up met het transport.

Middels de drag & drop functie in het beheerscherm kan er alsnog een dock worden toegewezen, waarna de veiligheidsinstructies worden getoond en de procedure zich voortzet.

 

Uitchecken

De chauffeur is op tijd

Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen, waarna de slagboom automatisch opent en afscheidsboodschap wordt getoond.

Is er geen kentekenherkenning aanwezig, dan moet de chauffeur zich melden op de touchscreen monitor door het kenteken in te voeren. Hierna opent de slagboom en wordt de afscheidsboodschap getoond.

De chauffeur is te laat

Is het voertuig buiten de vooraf ingestelde ‘timestamp’ gearriveerd, dan volgt er op de touchscreen monitor een keuzemenu met een aantal redenen in eigen taal waarom het transport te laat is.

De chauffeur kiest een reden, waarna de slagboom automatisch opent en de afscheidsboodschap wordt getoond.

Redenen om te kiezen voor Poseidon Logistics Intelligence

1      Poseidon Logistics Intelligence automatiseert het aan- en afmeldproces

Poseidon Logistics Intelligence maakt direct duidelijk wat er waar moet gebeuren en stuurt acties geautomatiseerd aan.

Tijd is geld, elke ondernemer in transport & logistiek beaamt dat. Hoe sneller het logistieke proces afgehandeld wordt, hoe efficiënter u werkt. Door het aan- en afmeldproces vergaand te automatiseren, zet u vaart achter het logistieke proces. Het systeem leest automatisch kentekens en informeert alle betrokkenen automatisch op een vooraf ingestelde wijze.

Minder wachttijden

Met Poseidon Logistics Intelligence kan elke (bekende) chauffeur zonder fysieke tussenkomst naar de toegewezen dock(groep) rijden. Omdat de logistiek medewerkers al zijn geïnformeerd, kan het laden of lossen direct beginnen. Dat verkort wachttijden voor chauffeurs.

 

2      Met Poseidon Logistics Intelligence heeft u controle op de aanwezigheidsduur

Poseidon Logistics Intelligence geeft elk voertuig automatisch een ‘timestamp’ mee om onterechte declaraties van wachttijden en discussies te voorkomen.

Declaraties van wachttijden kosten bedrijven handenvol geld. Als ze terecht zijn, maakt niemand er een probleem van. Maar het betalen van onterechte of onnodige declaraties is veel ondernemers een doorn in het oog. Door chauffeurs bij aankomst automatisch een ‘timestamp’ mee te geven, blijft u in control. De chauffeur moet zich bij overschrijding van zijn timestamp verantwoorden.

3      Poseidon Logistics Intelligence helpt u personeel en docks efficiënt te benutten

Poseidon Logistics Intelligence zorgt voor inzicht, overzicht en tijdige berichtgeving. Zo kan uw personeel precies op tijd ingezet worden.

Zodra een chauffeur incheckt, ziet hij bij welk dock hij wordt verwacht. Intussen is de logistiek manager geïnformeerd, die op zijn beurt medewerkers instrueert. Dankzij het vergaande automatiseringsproces kunt u uw medewerkers efficiënt inzetten. Hetzelfde geldt voor de docks; door het complete en real-time overzicht kunt u ze steeds efficiënt gebruiken.

4      Koppeling aan uw WMS/ERP-systeem voor een optimale doorstroming en bezettingsgraad

Alle aankomst- en vertrektijden van chauffeurs worden nauwkeurig opgeslagen.

Met Poseidon Logistics Intelligence maakt u een einde aan discussies over cijfers, tijden en historische gegevens. Doordat alle activiteiten nauwkeurig worden gemonitord en zorgvuldig opgeslagen, bouwt u een schat aan waardevolle informatie op. Informatie die snel en eenvoudig is te raadplegen en kan worden gebruikt om rapportages te maken. Exporteer en gebruik deze informatie ook voor alle denkbare business intelligence doeleinden. Uiteraard is Poseidon Logistics Intelligence te koppelen aan uw Warehouse Management Systeem of ERP-systeem.

5      Poseidon Logistics Intelligence verhoogt de veiligheid op uw terrein

Poseidon Logistics Intelligence is eenvoudig uit te breiden, waardoor het ook ingezet kan worden voor Safety & Security-doeleinden.

Distributiecentra liggen meestal afgelegen en zijn daardoor kwetsbaar als het gaat om inbraken. Met Poseidon Logistics Intelligence maakt u de bezoeken van externe voertuigen inzichtelijk. Bovendien is het systeem met diverse geïntegreerde onderdelen uit te breiden met het oog op Safety & Security-doeleinden. Denk aan de bewaking van attractieve goederen, geautomatiseerde en actieve monitoring (24/7 door een (video)meldkamer). Maar ook aan de vroegst mogelijke detectie en de mogelijkheid om live mee te kijken tijdens calamiteiten.

Voorkom of beperk inbraak- en vervolgschade

De vroegst mogelijk manier van detectie, actief en real-time, kan inbraakschade en vervolgschade voorkomen. Poseidon brengt de route van inbrekers in beeld en optimaliseert de snelheid van de alarmafhandeling. Dat vergroot de pakkans aantoonbaar. De betrouwbaarheid van uw security software is daarbij van groot belang. Om ongewenste meldingen te voorkomen, maakt onze software onderscheid tussen voertuigen en personen in een vooraf bepaald risicogebied. Hierdoor wordt er alleen op basis van een geverifieerd alarm actie ondernomen door de (video)meldkamer.

6      Poseidon Logistics Intelligence zorgt voor een internationale ontvangst

Via kentekenherkenning en een interactief informatiedisplay informeert Poseidon Logistics Intelligence elke chauffeur in z’n eigen taal.

Communiceren gaat het beste in de taal van de chauffeur. Poseidon Logistics Intelligence is daarom meertalig uitgevoerd. Op basis van kentekenherkenning wordt een voorkeurstaal gebruikt voor de welkomstboodschap op het scherm. Indien gewenst kan de chauffeur gedurende het gehele proces van voorkeurstaal wisselen. Ook de veiligheidsinstructies, routeinformatie en de redenen voor het overtreden van de ‘timestamp’ worden in de eigen taal getoond.

7      Poseidon Logistics Intelligence biedt ook schaderegistratie

Middels specifieke cameratechnieken biedt Poseidon Logistics Intelligence schaderegistratie, voor zowel de voertuigen als uw terrein.

Schade rijden is een vervelende zaak, die veel tijd en kosten met zich meebrengt. Vooral wanneer de schade niet gemeld wordt of als er discussies ontstaan over de schuldvraag. Poseidon Logistics Intelligence voorziet in specifieke cameratechnieken, die de route van alle binnenkomende en vertrekkende voertuigen in beeld brengt en vastlegt. Deze beelden zijn van grote waarde bij het achterhalen van schadeveroorzakers en het bepalen van de schuldvraag.

8      Poseidon Logistics Intelligence geeft een actueel overzicht van uw docks

Houd eenvoudig continu op afstand de actuele situatie op uw bedrijfsterrein in de gaten.

Via een grafische weergave op het dashboard van Poseidon Logistics Intelligence heeft u steeds zicht op de actuele situatie van uw bedrijfsterrein. Rode en groene stippen geven de beschikbaarheid van docks aan. Zodra er een dock beschikbaar komt, is dit onmiddellijk zichtbaar op de overzichtskaart en kan de dock worden toegewezen aan het volgende voertuig. Ook is het mogelijk om een tweede voertuig in de wachtrij te zetten.

9      Poseidon Logistics Intelligence voldoet aan alle relevante regelgevingen en certificeringen

Met Poseidon Logistics Intelligence speelt u op zeker en kiest u voor duurzaam.

Als het gaat om meer efficiency, snelheid, controle en veiligheid van uw logistieke processen, wilt u natuurlijk op zeker spelen. Dat doet u met Poseidon Logistics Intelligence. Onze organisatie, producten en oplossingen voldoen aan alle benodigde certificeringen en regelgevingen. Wij hebben veel kennis van en ervaring met onder meer AEO, TAPA, BORG en ISPS.

BREEAM-NL

BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Ook hierin zijn wij goed thuis. We helpen u graag om met de inzet van Poseidon Logistics Intelligence de duurzaamheidsprestatie van uw gebouwen te verhogen en de operationele kosten te verlagen.

10      Poseidon Logistics Intelligence is modulair opgebouwd en specifiek in te richten voor uw bedrijfsproces

Met Poseidon Logistics Intelligence beschikt u over een gestandaardiseerd basissysteem, dat u naar wens kunt uitbreiden.

Poseidon Logistics Intelligence bestaat uit een gestandaardiseerd basissysteem, dat u naar wens kunt uitbreiden met de beschikbare modules. Uitbreiden kan op elk gewenst moment in de toekomst. Daarmee beschikt u over een schaalbare en toekomstvaste oplossing. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat de oplossing eenvoudig is te integreren met uw huidige hardware, software en systemen.

Afgestemd op uw bedrijfsproces

De basisfunctionaliteit van Poseidon Logistics Intelligence is voor alle gebruikers gelijk. Toch kan het systeem eenvoudig afgestemd worden op uw specifieke omstandigheden en processen. Denk hierbij o.a. aan de plattegronden van uw bedrijfsterrein, veiligheidsinstructies en het door u gebruikte aan- en afmeldproces van voertuigen.

11      Poseidon Logistics Intelligence biedt dashboardfuncties en tools voor managementinformatie

Met Poseidon Logistics Intelligence stroomlijnt en automatiseert u het aan- en afmeldproces en genereert u eenvoudig waardevolle managementinformatie.

Als u gebruik maakt van Poseidon Logistics Intelligence, helpen wij u het aan- en afmeldproces van voertuigen te automatiseren en te stroomlijnen. Als het systeem eenmaal operationeel is, kunt u via een dashboard processen monitoren en aansturen. Tegelijk wordt een schat aan data verzameld, die u als managementinformatie kunt ontsluiten en gebruiken voor business intelligence doeleinden.

12      Poseidon Logistics Intelligence is ontwikkeld door een gerenommeerde speler

Poseidon Logistics Intelligence brengt een aantal innovatieve en bewezen oplossingen van Poseidon bij elkaar.

Als u kiest voor Poseidon Logistics Intelligence, kiest u voor de degelijke organisatie van Poseidon uit Breda. Poseidon bestaat sinds 1999 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en levering van systemen voor onder meer de branches Petrol, Retail, Industrie, Carwash en Logistiek. Meer dan duizend organisaties maken gebruik van onze oplossingen.

Een Securitas onderneming

Het ontwikkelen en integreren van gebruiksvriendelijke software is onze belangrijkste activiteit. Daarbij staan kwaliteit, service en innovatie centraal. Met Poseidon Logistics Intelligence bent u dan ook altijd verzekerd van de meest moderne en doorontwikkelde oplossingen. Goed om te weten: Poseidon maakt deel uit van de Securitas Group, een Zweedse beveiligingsorganisatie en een van de grootste bedrijven ter wereld op dit gebied.

Meer weten over Poseidon Logistics Intelligence?

De mogelijkheden van Poseidon Logistics Intelligence zijn enorm. Wilt u uw logistieke proces op een slimme manier optimaliseren, neem dan contact op voor een glasheldere presentatie!

 

Share This