Optimale veiligheid en 24/7 continuïteit in bedrijfsprocessen.
Met Poseidon Industry Intelligence bent u in control.

Binnen de industriesector – chemische, petrochemische, raffinage-, voedings- en maakindustrie – draait alles om continuïteit, veiligheid en zekerheid. Productieplants hebben daarom meer dan ooit behoefte aan innovatieve en betrouwbare oplossingen, die hierin voorzien. Met Poseidon Industry Intelligence kiest u voor een geavanceerde en toekomstvaste oplossing, die tegemoet komt aan de wensen en eisen van industriële ondernemingen.

Efficiënter én veiliger werken

De industrie vertegenwoordigt in Nederland 12% van de economie; goed voor 1 miljoen arbeidsplaatsen en een export van 50% van de productie. In Nederland zijn toonaangevende bedrijven gevestigd, die vaak wereldwijd hun producten afzetten. Nu de economie herstelt, groeit de export en kan de industriële sector meeprofiteren. Tegelijk heeft de industrie te maken met allerlei externe factoren, die de veiligheid en continuïteit bedreigen.

Technologie kan het verschil maken

Om de continuïteit te garanderen, is het cruciaal om uw primaire bedrijfsprocessen te beschermen. Poseidon Industry Intelligence doet dit met innovatieve technologie en helpt u om de logistieke afhandeling te optimaliseren. Niet door reactief te werken, maar door informatie te vergaren, op te slaan, real-time te verwerken en proactief te anticiperen. Zo geven we u maximale controle. Daarnaast, en zeker zo belangrijk, helpt Poseidon Industry Intelligence om de veiligheid op en rondom uw bedrijfsterrein te vergroten.

Een intelligente, toekomstvaste combinatie van geavanceerde technologie

Poseidon Industry Intelligence is een slimme en toekomstvaste combinatie van hard- en software. Hiermee krijgt u alles in handen om de veiligheid van uw bedrijfsterrein te vergroten, de bedrijfscontinuïteit te beschermen en uw logistieke processen te stroomlijnen. Het basisconcept en de technologie achter onze oplossing bewijst zich al jaren bij vele toonaangevende bedrijven. Goed om te weten; onze camera’s zijn ATEX-gecertificeerd en dus explosieveilig.

Bedreigingen uit verschillende hoeken

Industriële ondernemingen hebben te maken met een veelheid aan potentiële bedreigingen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Diefstal van goederen of bedrijfsinformatie
  • Diefstal van (potentieel) gevaarlijke stoffen
  • Toevoegen van schadelijke stoffen in voedingsmiddelen
  • Verstoring van het bedrijfsproces door sabotage
  • Niet voldoen aan wettelijke eisen of normeringen, wat de bedrijfscontinuïteit in gevaar brengt

Intelligente terreinbeveiliging

Poseidon kiest bij voorkeur voor geïntegreerde oplossingen als het gaat om terreinbeveiliging. We integreren toegangscontrole, videosurveillance, inbraak- en brandbeveiliging en zorgen zo voor een efficiënte en betrouwbare totaaloplossing. Binnen onze oplossing zijn er diverse opties en mogelijkheden. Onze terreinbeveiliging werkt met thermische camera’s en intelligente software. Deze camera’s hebben een veel groter bereik, waardoor er veel minder camera’s en lichtmasten nodig zijn. Bovendien zijn ze veel betrouwbaarder, omdat deze camera’s geen hinder ondervinden van mist of regen en mensen herkennen op basis van warmtedetectie.

Optimaleren van het logistieke proces

Logistieke processen kunt u optimaliseren met onze kentekenherkenning en slimme software. Een koppeling met onze weegbrugapplicatie of een camerasysteem met kentekenherkenning herkent arriverende en vertrekkende voertuigen en koppelt deze aan een vrachtbrief en/of het Plansysteem/CRM-pakket. Als het kenteken bekend is, opent de slagboom of het schuifhek automatisch en anders start er een intercomoproep. Op een informatiebord ziet de chauffeur na aankomst waar hij moet laden of lossen. De logistiek manager krijgt een geautomatiseerde melding en stuurt zijn medewerkers aan. Met Poseidon Industry Intelligence doet u hetzelfde met minder mensen, zodat u uw medewerkers op andere gebieden kunt inzetten. Poseidon Industry Intelligence kan u bovendien helpen bij uw AEO-certificering (Authorized Economic Operator).

achtRedenen om te kiezen voor Poseidon Industry Intelligence

1      Poseidon Industry Intelligence is een geïntegreerde security-oplossing voor de industrie

Met Poseidon Industry Intelligence beveiligt u op efficiënte wijze uw bedrijfsterrein en beschermt u de bedrijfscontinuïteit.

Het verhogen van veiligheid en beschermen van bedrijfscontinuïteit is een veelomvattend en dynamisch werkgebied. Poseidon Industry Intelligence integreert alle (basis)oplossingen en helpt u bij het inrichten van een (gedeelde) security-room. Daarnaast bieden we aanvullingen, zoals draadloze onraadknoppen, kaartlees- en controlepunten voor tussentijdse meldingen, automatisering en monitoring van ontruimingsplannen, meldkamerverificatie voor hoog risico objecten/ruimten, rookdetectie en temperatuurbewaking van opslagtanks. Meldingen van verschillende locatief kunnen op één centrale locatie binnenkomen. Wel zo efficiënt.

Periferiedetectie

Wij werken met periferiedetectie over grote en lange afstanden van terreinen. Dit heeft een aantal voordelen. Omdat het bereik zo groot is, heeft u minder camera’s nodig dan bij traditionele oplossingen. Ook is verlichting niet noodzakelijk, dankzij warmtedetectie. Dit stelt eenvoudig en met zekerheid vast of het om mensen of dieren gaat. Onze camera’s ondervinden geen hinder van mist of regen, omdat ze waarnemen op basis van warmtedetectie.

2      Poseidon Industry Intelligence biedt kadedetectie voor schepen

Met Poseidon Industry Intelligence vereenvoudigt u de planning en verhoogt u de veiligheid.

Het tijdig herkennen en instrueren van schepen is cruciaal in het planningsproces. Dankzij de camera’s en intelligente software van Poseidon Industry Intelligence weet u op elk moment van de dag (en nacht) welke schepen naderen en aan willen meren bij uw kade. Daarmee vereenvoudigt u de planning van en de controle op het aan- en afmeren.

Voorkom sabotage en terrorisme

Met Poseidon Industry Intelligence verhoogt u de veiligheid op en rondom de kade. De camera’s bieden onder alle omstandigheden – licht, donker, regen, mist – het nodige inzicht en overzicht om eventuele sabotage- of terrorismeactiviteiten tijdig waar te nemen. Ook ongewenste activiteiten op het schip – denk bijvoorbeeld aan verstekelingen – worden tijdig en proactief waargenomen.

3      Poseidon Industry Intelligence verzamelt alle relevante informatie en legt deze vast

Poseidon Industry Intelligence herkent mensen, leest kentekens en containernummers en volgt pakketten en goederen.

Met Poseidon Industry Intelligence maakt u een einde aan discussies over cijfers, tijden en historische gegevens. Doordat alle activiteiten nauwkeurig worden gemonitord en zorgvuldig opgeslagen in een database, bouwt u een schat aan waardevolle informatie op. Informatie die u snel en eenvoudig terugvindt en kunt gebruiken voor rapportages of business intelligence-doeleinden

Efficiëntere bedrijfsprocessen

Poseidon Industry Intelligence herkent, monitort en legt een veelheid aan data vast. Dankzij koppelingen met weegbrugapplicaties, automatische kentekenherkenning, automatisch lezen van containernummers en geïntegreerde volgsystemen voor pakketten en goederen, optimaliseert u bedrijfsprocessen en krijgt u meer inzicht en overzicht.

4      Poseidon Industry Intelligence is volledig webbased en draait op alle (mobiele) devices

Poseidon Industry Intelligence is een webbased oplossing en draait op alle gangbare platforms en devices als pc’s, laptops, tablets en smartphones.

Poseidon Industry Intelligence is een innovatieve combinatie van hard- en software. Afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen, zijn er talloze combinaties mogelijk van geavanceerde sensoren en intelligente hard- en software. De software is volledig webbased en draait op alle gangbare platforms en devices als pc’s, laptops, tablets en smartphones. De software is 365 dagen per jaar 24/7 beschikbaar.

Eén oplossing voor security en procesautomatisering

Met Poseidon Industry Intelligence heeft u slechts één oplossing nodig voor security en procesautomatisering. Ook kunt u meerdere sites tegelijk centraal beheren. Bestaande hardware wordt indien mogelijk geïntegreerd in onze oplossing. Ook goed om te weten; de oplossing is schaalbaar en eenvoudig met extra modules uit te breiden.

5      Poseidon Industry Intelligence is een moderne, hoogwaardige en toekomstvaste oplossing

Met Poseidon Industry Intelligence beschikt u over een gestandaardiseerd basissysteem en kunt u naar wens in de toekomst eenvoudig uitbreiden.

Poseidon Industry Intelligence bestaat uit een gestandaardiseerd basissysteem, dat u naar wens modulair kunt uitbreiden met de beschikbare modules. Uitbreiden kan op elk gewenst moment in de toekomst en daarmee beschikt u over een schaalbare en toekomstvaste oplossing. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat de oplossing eenvoudig is te integreren met uw huidige hardware, software en systemen.

Open systeem

De technologie van Poseidon Industry Intelligence is gebaseerd op een open video management platform; het gerenommeerde en internationaal erkende Milestone-platform. Het voordeel hiervan is dat we koppelingen kunnen maken met vrijwel alle gangbare systemen en dat u alle vrijheid heeft om te kiezen uit de best beschikbare security solutions. Bovendien kiest u met Poseidon Industry Intelligence voor een gebruiksvriendelijke en state-of-the-art oplossing.

6      Poseidon Industry Intelligence helpt u besparen op kosten voor infrastructuur en beheer

Met Poseidon Industry Intelligence kunnen alle benodigde systemen en communicatie over dezelfde infrastructuur verlopen.

Werken met systemen van verschillende leveranciers betekent dat u afhankelijk bent van verschillende soorten infrastructuur. Ook updates, support en beheer zijn in de meeste gevallen niet efficiënt geregeld. Met Poseidon Industry Intelligence maakt u een einde aan deze onwenselijke situatie. Alle systemen verlopen met Poseidon Industry Intelligence over dezelfde infrastructuur. U heeft één aanspreekpunt en kunt aanzienlijke besparingen realiseren op de kosten voor beheer.

7      Poseidon Industry Intelligence voldoet aan alle relevante regelgevingen en certificeringen

Met Poseidon Industry Intelligence speelt u altijd op zeker.

Als het gaat om meer efficiency, snelheid, controle en de veiligheid van uw organisatie, wilt u natuurlijk altijd op zeker spelen. Dat doet u met Poseidon Industry Intelligence. Onze organisatie, producten en oplossingen voldoen aan alle benodigde certificeringen en regelgevingen. Wij hebben veel kennis van en ervaring met onder meer TAPA, BORG, AEO en ISPS en adviseren u hier graag over.

8      Poseidon Industry Intelligence is ontwikkeld door een gerenommeerde speler

Poseidon Industry Intelligence brengt een aantal innovatieve en bewezen oplossingen van Poseidon bij elkaar.

Als u kiest voor Poseidon Industry Intelligence, kiest u voor de degelijke organisatie van Poseidon uit Breda. Poseidon bestaat sinds 1999 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en levering van systemen voor onder meer de branches Petrol, Retail, Carwash en Logistiek. Meer dan duizend organisaties maken gebruik van onze oplossingen.

Een Securitas onderneming

Het ontwikkelen en integreren van gebruiksvriendelijke software is onze belangrijkste activiteit. Daarbij staan kwaliteit, service en innovatie centraal. Met Poseidon Industry Intelligence bent u dan ook altijd verzekerd van de meest moderne en doorontwikkelde oplossingen. Goed om te weten: Poseidon maakt deel uit van de Securitas Group, een Zweedse beveiligingsorganisatie en een van de grootste bedrijven ter wereld op dit gebied.

Meer weten over Poseidon Industry?

De mogelijkheden van Poseidon Industry Intelligence zijn enorm. Heeft u ook behoefte aan innovatieve, betrouwbare en toekomstvaste oplossingen om de veiligheid van uw bedrijfsterrein te vergroten, de bedrijfscontinuïteit te beschermen en uw logistieke processen te stroomlijnen? Neem dan contact op voor een glasheldere presentatie!

Share This